מדע טילים
מדעים | כיתה ט | תשפ״ב
פרויקט מדע טילים עסק במכניקה ניוטונית ואווירודינמיקה. תוצר הפרויקט הינו רקטה ממונעת. תהליך הלמידה כלל היכרות עם חוקי ניוטון, ועם כמה מושגים בסיסיים באווירודינמיקה שסייעו לתלמידים לשפר את תעופת הרקטה - מרכז כובד, מרכז לחץ אווירודינמי, דחף וכוח שקול.
הפרויקט שם דגש על שיפור התוצר באמצעות טיוטות מרובות - לרשות התלמידים עמדה בכיתה מנהרת רוח, בה יכלו למדוד את הגרר והיציבות של הרקטה, ולשפר את התוצר בהתאם.
אירוע הערכה מרכזי בפרויקט, שתרם רבות לשיפור הרקטות, היה פרזנטציות שהתלמידים הציגו בפני מומחים לאווירודנמיקה העוסקים בתחומי תעופה וחלל (מאלביט, תע"ש ורפאל). המומחים נתנו לתלמידים משוב על התוצר, לצד טיפים מקצועיים לשיפור ביצועים.
אירוע שיא בפרויקט היה "ליל ירח מלא" - האירוע התקיים בשעות הלילה, והתחיל בהרצאה מטעם ארגון SpaceIL על "בראשית", החללית הישראלית ששוגרה לירח, והמשיך בשפע של תחנות מדעיות ופסאודו-מדעיות - צפייה בטלסקופ, תצפית כוכבים, ניווט בעזרת גשושית, אוהל אסטרולוגית, צילום בעלטה ועוד..
אירוע סיום הפרויקט היה יום שיגורים שכבתי, במהלכו שיגרנו לשמיים 30 רקטות, אולם רק אחת זכתה בתחרות - זו שהגיעה לגובה הרב ביותר!
צוות: עמרי גונן, אורטל בראון ויעל נוף